dijous, 17 d’octubre del 2013

Els drets d'autor i la propietat intel·lectual

L'entrada d'avui va dedicada a comentar un article de Miguel Ángel Suvires García, de la Universitat de Màlaga: Derechos de autor y propiedad intelectual en internet para educación.

Diàriament fem ús de recursos de la xarxa. És tan fàcil accedir a tot el contingut que trobem a internet que molt sovint ens oblidem dels drets d'autor i de la propietat intel·lectual, i ens oblidem també que el fet que aparegui a internet no significa que allò sigui lliure i ho poguem emprar sense estar infringint cap llei.
És important que des de l'escola coneguem què en diu la legislació per fer un bon ús del programari que escollim i així ensenyar-ho per tal d'educar en aquest aspecte.

Està clar que les aules poc a poc s'adapten als temps que corren i es modernitzen; ja no es fa tan estrany trobar una pissarra digital o ordinadors dins la mateixa aula on es fan normalment les classes, fins i tot tablets a aquelles escoles que estan més avançades, com ara la de Can Cantó (al blog hi ha una entrada dedicada a aquesta escola i el que treballen amb les TIC).

Personalment crec que és important educar en fer un bon ús dels recursos de la xarxa. Per això cal una feina prèvia dels docents per investigar bones pàgines web on poguem accedir al seu contingut lliurement.
I també conèixer quins són els tipus de llicències (contractes legals que diuen el què es pot fer amb les obres i els usos que se'ls poden donar) existents. El tipus més conegut és el Copyright, però també hi ha el domini públic, les Creative Commons...





Citat del mateix article, us poso una llista d'enllaços on podeu aconseguir música, sons, imatges i vídeos lliures (per si llegeix el blog algú que no hagi llegit aquest article):





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada